[Skip to Content]
Groen printen reduceert tonerverbruik tot wel 50%

Bereken jouw besparing
Spaar kosten en milieu

Gratis demoversie
Ecofont software

Ecofont software schiet gaten in lettertype naar keuze

Ecofont BV kondigt de release van Ecofont Software aan. Vernieuwende software die organisaties helpt hun carbon footprint te verlagen, het duurzaamheidsbesef bij werknemers te verhogen en ondertussen kosten te besparen.

Ecofont Software voegt een extra printknop toe die het mogelijk maakt om het lettertype van je keuze met 'gaatjes' erin te printen. Deze gaatjes (witte cirkeltjes) en aanvullende besparingsopties besparen tot wel 50% toner zonder de leesbaarheid en het gebruikersgemak (printen is nog steeds één klik) aan te tasten. Aangezien toner extreem duur en vervuilend is, is de impact op printkosten en carbon footprint indrukwekkend. De markt concludeert hetzelfde: na twee weken pre-sales heeft Ecofont Software al meer dan 15.000 betalende gebruikers, wereldwijd.

"Het mooie van de software is dat je niet je huidige lettertype hoeft te vervangen. Het werkt met de bestaande huisstijl en documenten, zonder enige aanpassing. Dat maakt implementatie van Ecofont Software zeer eenvoudig," vertelt Alexander Kraaij, mede-oprichter Ecofont.

Ecofont Software is in de basis uitgerust met Arial, Calibri, Times New Roman, Trebuchet MS en/of Verdana. De software kan echter uitgerust worden met elk lettertype naar keuze. Dit gebeurt op verzoek. Het 'printen met gaatjes' kan thans binnen Microsoft Word en Outlook (2003, 2007 and 2010).

"Een van de grootste uitdagingen van MVO-beleid is het betrekken van álle medewerkers. Ecofont Software zorgt ervoor dat een medewerker elke keer dat hij of zij wil printen óf kiest voor duurzaam printen óf voor regulier printen. Het één vraagt niet meer handelingen dan het ander. Daarmee is Ecofont software een effectieve en makkelijke manier om duurzaamheidsbesef te creëren; het resultaat is bovendien direct zichtbaar," zegt Gerjon Zomer, mede-oprichter Ecofont.

Ecofont Software is beschikbaar voor organisaties met meer dan 30 werkstations. De prijs is afhankelijk van het aantal gewenste licenties en begint vanaf 420 euro.

"Uit schattingen blijkt dat organisaties ergens tussen de 1% en 3% van hun jaaromzet kwijt zijn aan printkosten. Daarmee is besparen op printkosten in het huidig economisch klimaat ronduit een 'must'. Wij geloven er sterk in dat duurzaamheid en winst hand in hand (moeten) gaan. Het break even punt van onze software is dan ook binnen 12 maanden bereikt. Vaak dragen we zelfs binnen 2 of 3 maanden al bij aan een hogere winst. We werken samen met leveranciers van printerbenodigdheden om Ecofont Software in te passen binnen meerjarencontracten die bedrijven soms hebben," vertelt Rick van den Bos, mede-oprichter Ecofont.

Ecofont BV kondigt ook de beschikbaarheid aan van 'Ecofont Enterprise Application Solutions'. Een toenemend aantal documenten wordt geprint vanuit CRM-, boekhoud- en planningssoftware. Ecofont BV biedt maatwerkoplossingen aan voor dit soort situaties.

Over Ecofont
In 2008 verbaasde Ecofont BV de wereld met hun simpele 'proof of concept' om toner te besparen. Hun 'lettertype met gaatjes' (Ecofont Vera Sans) kreeg met enkele miljoenen downloads wereldwijd erkenning voor de creatieve en effectieve manier om de CO2-uitstoot te reduceren en tegelijkertijd kosten te besparen. Vanuit het besef dat een stand alone lettertype beperkingen met zich meebrengt, begonnen de oprichters de ontwikkeling van de software die hier aangekondigd wordt. Ecofont BV won inmiddels al een internationale prijs (European Environmental Design Award 2010), werd genomineerd voor De Gouden Impuls van de Gemeente Utrecht en de Accenture Innovation Award. De website van Ecofont (www.ecofont.com) is reeds door meer dan 2 miljoen bedrijven en particulieren vanuit de hele wereld bezocht.