[Skip to Content]
Nederlandse Energie Maatschappij kiest Ecofont

Bereken jouw besparing
Spaar kosten en milieu

Gratis demoversie
Ecofont software

Nederlandse Energie Maatschappij kiest Ecofont

De Nederlandse Energie Maatschappij ("NLE") implementeert Ecofont, een innovatief softwareproduct dat zorgt voor besparing van inkt en printtoner.

"Met onze Ecofont-software schieten we minuscule gaatjes in letters voorafgaand aan het printen, waardoor je tot wel 50% inkt en toner kunt besparen", aldus Alexander Kraaij, oprichter van Ecofont. "En het leuke is dat je die gaatjes helemaal niet ziet, want je hersenen vertalen die gaatjes niet. Het is een optische illusie."

NLE voert Ecofont in voor al haar interne printwerk. De invoering is een uitvloeisel van een ontwikkeling naar meer duurzame bedrijfsvoering die al enige tijd geleden is ingezet.

"NLE staat voor Duurzaamheid 2.0", zegt Harald Swinkels, directeur van NLE. "Wij zien dat de verduurzaming in Nederland wordt gegijzeld door discussies tussen stakeholders die een 'extreem' standpunt innemen. Aan de ene kant zijn dit partijen die vasthouden aan oude, fossiele strategieën en aan de andere kant partijen die koste wat kost groene ontwikkelingen doorzetten, ook als deze uiteindelijk zorgen voor een onbetaalbare voorziening. Ecofont is typisch een nieuwe generatie van duurzame ondernemingen: het product spaart het milieu, is slim opgezet en zorgt ook nog eens voor reductie van kosten."

NLE Nederlandse Energie Maatschappij