[Skip to Content]
Online spel stimuleert duurzamer leven

Bereken jouw besparing
Spaar kosten en milieu

Gratis demoversie
Ecofont software

Ecofont onderdeel Treemagotchi milieucampagne

Duurzaam leven is vanaf vandaag makkelijk en leuk voor iedereen. Treemagotchi opent haar bos en nodigt alle Nederlanders uit een virtuele boom te planten op het web. De boom blijft gezond door laagdrempelige acties uit te voeren die per mail naar de eigenaars toe worden gestuurd. Het overweldigende succes van de Treemagotchi pilot in 2009 is de basis voor de nieuwe uitgebreide versie.

Voer milieuacties uit op de Treemagotchi website

Meer dan 16.000 mensen plantten in 2009 een boom. Samen deden ze in drie maanden meer dan 80.000 acties. In 2010 gaan die aantallen de pan uit rijzen. Waar moeten we aan denken? Download een inktbesparend lettertype, meld je af voor de papieren telefoongids, of ontvang iedere week per mail de biologische aanbiedingen van winkels in jouw buurt. Treemagotchi bewijst dat veel Nederlanders misschien geen groene activisten zijn, maar zeker wel willen bijdragen aan een mooiere schonere planeet.

Voor 2010 verwachten de bedenkers van Treemagotchi, Egon de Bruin en Moniek Zegers, nog veel meer. De mogelijkheden van het spel zijn uitgebreid. En er zijn goede contacten gelegd met duurzame organisaties en bedrijven om de juiste acties aan de boomhouders voor te leggen. Moniek: “Als veel mensen tegelijk een simpele actie uitvoeren, kunnen we veel bereiken. Treemagotchi is daarom gericht op doen. Treemagotchi kabouter helpt je om actie voor het milieu uit te voerenTreemagotchi heeft humor en is een sociaal spel, passend in bestaande online structuren als Facebook en Hyves.”

De boom staat garant voor een gedoseerde toevoer van suggesties voor een duurzamer leven. Mogelijk gemaakt door de beste duurzame organisaties en initiatieven die er in Nederland bestaan. Treemagotchi besteedt veel aandacht aan onderzoek en het verstrekken van de juiste informatie. Egon: “Voor we een actie bedenken, onderzoeken we eerst goed welke achterliggende problemen er zijn en wat je met de actie bereikt. Al die informatie wordt aangeboden op de site. We vertellen geen onzin, het gaat echt ergens over.”

Vanaf 15 april worden de acties naar de deelnemers opgestuurd. Maar eerst wordt nog de kabouterkrant ‘Algemeen Eikenblad’ verspreid door de deelnemers van 2009. Om nieuwsgierigheid te wekken voor wat er komen gaat. Egon: “De kabouterkrant past bij ons. Treemagotchi is namelijk een serieus initiatief, maar moet ook een glimlach op gezichten brengen. Duurzaam leven is lichter dan je denkt!”