[Skip to Content]
Inktbesparend printen dankzij 'gaatjes' in Arial

Bereken jouw besparing
Spaar kosten en milieu

Gratis demoversie
Ecofont software

Ecofont sluit duurzame deal voor Microsoftletters

Documenten op de gebruikelijke manier printen, maar met minder inkt en op minder papier. Dit inktbesparende printen is nu mogelijk dankzij de nieuwe printknop van Ecofont, te gebruiken voor Microsoft Word en Outlook. Voor deze unieke invoegtoepassing kreeg Ecofont, als enige bedrijf ter wereld, toestemming voor Microsoftletters.

Uit diverse onderzoeken blijkt dat een willekeurige bedrijfsmedewerker gemiddeld 10.000 pagina’s per jaar print. Dat dat veel papier, inkt/toner en dus cartridges betekent, spreekt vanzelf.  Dankzij de eenvoudig te installeren Ecofont-opties wordt het makkelijker dan ooit om milieuvriendelijk te printen. Door op de Ecofont-printknop te klikken, kan de gebruiker per geprint document tot wel 50% inkt besparen. Bovendien is de aanschafprijs laag genoeg om snel terug te verdienen.

Vaste huisstijl
Ecofont is bekend als het milieuvriendelijke ‘lettertype met gaatjes’ en inmiddels wereldwijd door particulieren en bedrijven miljoenen keren gedownload. In landen over de hele wereld installeerden bedrijven uit sectoren als telecom, finance, media, zorg, ict en overheid de Nederlandse vinding in hun werkomgevingen. “Maar omdat veel bedrijven werken met vaste huisstijlletters hebben wij deze speciale invoegtoepassing ontwikkeld,” vertelt Alexander Kraaij van Ecofont. “Daarmee zijn ook bekende Microsoftlettertypen inktbesparend te printen. Wie bijvoorbeeld werkt met letters als Arial, Verdana, Calibri, Times New Roman en Trebuchet MS, kan nu direct inktbesparend, dus met gaatjes, printen.”

Andere opties zijn dat de gebruiker een kleurentekst eenvoudig in zwart uitprint of de afbeeldingen in een document volledig weglaat. Ook het printen van complete e-mailuitwisselingen is verleden tijd, omdat de gebruiker via de Ecofont-printknop ook alleen het laatste mailtje kan selecteren.

Mvo samen met economische doelstellingen
Duurzaamheid en kostenbesparing zijn dankzij Ecofont vanzelfsprekend geworden voor miljoenen computergebruikers. Kraaij: “Hét bewijs dat maatschappelijk verantwoord ondernemen goed kan samengaan met economische doelstellingen.” En Gerjon Zomer, mede-eigenaar Ecofont: “Het is fantastisch om te zien dat ons product wordt gebruikt van Australië tot Turkije, van Canada tot Zuid-Korea.”
De inktbesparende Ecofont-invoegtoepassing is te downloaden via www.ecofont.com. Daar is overigens ook een handige calculator te vinden, waarmee elke gebruiker zelf de besparingen van de Ecofont-invoegtoepassing kan berekenen.