[Skip to Content]
Stadspartij dient motie in

Bereken jouw besparing
Spaar kosten en milieu

Gratis demoversie
Ecofont software

Leefbaar Utrecht wil milieuvriendelijk printen

Alweer vier maanden geleden vroeg Stadspartij Leefbaar Utrecht de aandacht van het stadsbestuur voor enkele eenvoudige milieubesparende maatregelen. Door het invoeren van o.a. dubbelzijdig printen en het invoeren van het milieubesparende lettertype Ecofont kan de gemeente circa 30% papier besparen en eveneens circa 20% inkt besparen.

Geen onaantrekkelijk idee, voor een organisatie met 3000 medewerkers kan zo’n 100.000 euro bespaard worden. Dat vond wethouder Janssen  (CDA) gelukkig ook, want die nam de motie direct over.

Ecofont is technisch gezien een unieke letter. Alexander Kraaij van het Utrechtse communicatiebureau SPRANQ dat de letter ontwierp: "Er zijn natuurlijk al de 'light fonts' die smalle letters hebben. Het probleem is alleen dat mensen deze letters niet prettig vinden om te lezen. Dat hebben wij dus opgelost door niet iets aan de buitenkant van de letter, maar aan de binnenkant van de letter weg te laten."

Daarna bleef het ruim vier maanden stil, tot het vooraanstaande maandblad National Geographic in haar augustusnummer ruim aandacht besteedde aan het lettertype van het Utrechtse mediabedrijf SPRANQ. Leefbaar Utrecht hoopt dat er binnenkort een reactie van het college komt op het voorstel.